HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde’a göre ise faizin yönü belli olsa da hangi hızda düşürüleceğine hala karar verilmedi.

Salı günü Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının oturum aralarında konuşan Lagarde, Euro Bölgesi’nde enflasyondaki düşüşün doğru yolda olduğunu söyledi ve son rakamları “nispeten güven verici” olarak nitelendirdi.

Washington’da Bloomberg Televizyonuna verdiği demeçte Lagarde, “Bana göre gidişatın yönü açık. Haziran ayından bu yana yaptığımız şey bence mantıklı bir yaklaşım ve bu ihtiyat unsuruyla birlikte devam ettirilmesi gereken bir yaklaşım” yorumunu yaptı.

Lagarde, “Bütün hafta boyunca 50 olmalı, 25 olmalı diyen insanlar olacak. Hayır. Gidişatın yönü açık, hız üç kriter kullanılarak ve muhakeme uygulanarak geriye ve ileriye dönük unsurlar temelinde belirlenecek” diye konuştu.

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı olan Donald Trump’ın Fed’deki mevkidaşı Jerome Powell’ı ve Fed politikalarını sıklıkla eleştirmesine de değinen Lagarde, Powell’ın işinin ne kadar zor olduğunu görmek için Trump’ın Frankfurt’u ziyaret etmesini önerdi. “Gelip bizi ziyaret etmeli” diyen Lagarde, “Binlerce çalışkan çalışanımız var - ekonomistler, hukukçular, bilgisayar bilimcileri - ve sizi temin ederim ki ayda bir değil her gün çok sıkı çalışıyorlar” dedi.

Advertisement