Netanyahu: Türkiye ile çatışma istemiyoruz
-
ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Netanyahu, Türkiye ile çatışma istemediklerini belirtti. Trump ise, İran ile müzakerelere değinerek, cumartesi günü önemli bir görüşme gerçekleşeceğini duyurdu.
-
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle söz etti.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu bugün Beyaz Saray'da yeni görev döneminde ikinci kez ağırladı.
Özellikle İran konusunu kapsamlı şekilde görüştüklerini belirten Trump, "Bugün açıkçası İran'la ilgili konuları görüştük. İran'la doğrudan görüşmeler yapıyoruz, şu anda bunlar devam ediyor, cumartesi günü görüşmeler sürecek. Sanırım herkes bir anlaşma yapmanın tercih edileceği konusunda hemfikir. Umarım bu görüşmeler başarılı olur" değerlendirmesini yaptı.
Trump, İran'la hafta sonu devam edecek doğrudan görüşmelere işaret ederek "İran'la doğrudan görüşüyoruz. Belki de harika olacak bir anlaşma yapılacak. Cumartesi günü en üst düzeyde bir araya geleceğiz ve nasıl sonuçlanacağını göreceğiz" şeklinde konuştu.
"Erdoğan'la harika bir ilişkimiz var"
Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile ilgili olarak da, "Erdoğan'la harika bir ilişkimiz var onu seviyorum o da beni seviyor, çok zeki, sağlam biri Suriye'de kimsenin yapamadığı bir şeyi yaptı. Türkiye ve lideriyle çok iyi bir ilişkimiz var. Herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum" görüşünü dile getirdi.
Netanyahu: Suriye'yi görüştük
İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump ile Suriye'deki durumu da ele aldıklarını söyledi.
Türkiye ile Suriye'de çatışma yaşamak istemediklerini belirten Netanyahu, "Suriye'deki durumu da ele aldık. Türkiye ile kötüleşen komşuluk ilişkilerimiz var. Suriye'nin, Türkiye de dahil olmak üzere hiç kimse tarafından İsrail'e saldırı için bir üs olarak kullanılmasını istemiyoruz. Türkiye, ABD ile harika ilişkileri olan bir ülke. Başkan Trump'ın Türkiye lideri (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) ile bir ilişkisi var. Bu çatışmayı çeşitli şekillerde nasıl önleyebileceğimizi görüştük" ifadelerini kullandı.