HABERLER ABONE OL

New York Fed Başkanı John Williams, enflasyon ve işgücü piyasasındaki soğuma göz önüne alındığında, merkez bankasının faiz oranlarını düşürmesinin artık uygun olduğunu belirtti.

Williams, Cuma günü New York'ta Dış İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen bir etkinlik için hazırladığı konuşmasında, "Ekonomi artık dengede ve enflasyon yüzde 2'ye doğru gidiyorken, federal fon oranı için hedef aralığını düşürerek politika duruşundaki kısıtlayıcılık derecesini azaltmak artık uygun" dedi.

Enflasyonun merkez bankasının yüzde 2’lik hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde hareket ettiğinden daha emin olduğunu söyleyen Williams, "İki hedefimize yönelik riskler artık iyi bir dengede ve politikanın bu dengeyi yansıtacak şekilde ayarlanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Williams, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesinin bu yıl yüzde 2,25 civarına gerileyeceğini ve gelecek yıl yüzde 2'ye yakın olacağını öngördüğünü açıkladı.

Fed politika yapıcılarının 17-18 Eylül'de Washington'da bir araya geleceği bir sonraki toplantıda, temel faiz oranını yirmi yıllık zirveden düşürmeye başlaması bekleniyor.

Advertisement