Oba Makarna hisselerinde sert düşüş
-
Sakarya'daki fabrikasında patlama yaşanan Oba Makarna, hisseleri geçici işlem yasağının ardından tahtasının açıldığı işlem gününe sert düşüşle girdi.
Oba Makarna hisselerinde fabrikada yaşanan patlama sonrası sert düşüş yaşandı.
Şirketin hisseleri işlem gününe yüzde 8'in üzerinde düşüşle başladı.
Hafta sonu Sakarya'da yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği patlama sonrasında şirketin hisseleri geçici olarak işleme kapatılmıştı. Sonrasında şirketin hisselerinin işleme açılacağı belirtilmişti.
Pay geri alım programı açıkladı
Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere azami 400 milyon liralık pay geri alım programı açıkladı.
Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, dün Adapazarı'ndaki fabrikasında meydana gelen yangının ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklamada bulundu.
Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere azami 400 milyon liralık pay geri alım programı başlatıldığı belirtilen açıklamada, geri alım programının amacının, Adapazarı Hendek fabrikasında meydana gelen yangın felaketi nedeniyle şirketin pay fiyatında oluşabilecek yakın ve ciddi bir kaybın önlenmesi, pay sahiplerinin korunması olduğu bildirildi.
Açıklamaya göre, Yönetim Kurulu, geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının, şirketin çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 2,09'unu temsil eden 10 milyon lira nominal değerde 10 milyon adet pay olarak belirlenmesine ve geri alım için ayrılacak fonun şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere azami 400 milyon lira olmasına karar verdi.
"3-6 ay arasında faaliyetlerin başlanabileceği öngörülüyor"
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan ayrı bir açıklamada fabrikayla ilgili bilgiler de verildi.
Buna göre, hasar tespiti için sigorta şirketinin ekspertiz ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Fabrikanın yeniden faaliyete geçebilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlemler ile ilgili olarak sigorta şirketinin hasar tespit çalışmalarının kesinleşmesi bekleniyor. Fabrikanın kâr kaybı da dahil olmak üzere Tam Kapsamlı Sigorta Poliçesi bulunurken, kesin olmamakla birlikte, tesisin olağan üretim faaliyetlerine 3-6 ay arasında başlanabileceği öngörülüyor.