HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Alphabet’in Kaliforniya'da bulunan otonom araç şirketi Waymo, ana şirket Alphabet liderliğindeki 5,6 milyar dolarlık C Serisi finansman turunu tamamladı.

Finansman turuna Andreesen Horowitz, Silver Lake, Fidelity, Tiger Global, Perry Creek ve T. Rowe Price katıldı. Waymo, her birinin ne kadar yatırım yaptığını açıklamadı.

Şirket, 2020'de 2,25 milyar dolarlık B Serisi finansman turunu tamamlamıştı. Otonom araç şirketi, fonları yeni şehirlere açılmak ve iş uygulamaları için otonom yeteneklerini daha geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Şirket tüm odağını robotaksi araç çağırma hizmetine verdi. Waymo şu anda San Francisco, Los Angeles ve Phoenix'te ticari robotaksi hizmetleri yürütüyor ve Austin ve Atlanta'ya doğru genişliyor. Bu ilk üç pazarda haftada 100 binden fazla müşteriye ücretli yolculuklar sağlıyor ve Phoenix'teki havaalanına gidiş, dönüş geziler sunuyor. Ve Phoenix ve San Francisco bölgelerindeki otoyollarda faaliyet gösteriyor.

Waymo’nun robo taksileri, Temmuz sonuna kadar 25 milyon mil yol kat etti

Şirket son güvenlik raporunda robotaksi filosunun Temmuz ayı sonuna kadar insan sürücü olmadan 25 milyon mil yol kat ettiğini açıkladı. Şirketin filosu, sürücüsüz olarak en çok 17 milyon mille, Phoenix’te yol kat etti. Bunu 7 milyon mille San Francisco takip etti.

Waymo, San Francisco ve Phoenix’te insan sürücüsü olmadan kat edilen yaklaşık 25 milyon millik yolculukta, ortalama bir insan sürücüye kıyasla yüzde 72 daha az yaralanmalı kaza ve yüzde 81 daha az hava yastığı açılmasına neden olan kaza yaşandığını belirtti.

Advertisement