HABERLER ABONE OL

Royal Philips NV, Çin’deki zayıf talebin siparişleri olumsuz etkilemesiyle yıllık satış tahminini düşürdü.

2024 için tahminler yüzde 3-5 aralığından yüzde 0,5-1,5’e düşürüldü.

Merkezi Amsterdam’da bulunan elektronik şirketi, Çin’in yerel tıbbi teknoloji satın alımlarını incelemeye başlamasıyla ülkede sağlık sektöründeki yolsuzlukla mücadele kampanyasından olumsuz etkilendi. Çin birçok ürün kategorisine yerli ürün zorunluluğu uyguluyor.

Şirketin CEO’su Roy Jakobs Bloomberg’e verdiği mülakatta Çin’deki belirsizliğin birkaç çeyrek boyunca daha süreceğini belirterek “Dünyanın kalanında ise güçlü büyüme görüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Barclays analisti Hassan Al-Wakeel görünümde düşüşün hayal kırıklığı olduğunu ve 2025’e dair soru işaretlerini gündeme getirdiğine dikkat çekerek “Aynı zamanda Çin’in kötüleşmesine ilişkin emsallerine olumsuz bir değerlendirme sunuyor” yorumunu yaptı.

Philips uyku makinelerindeki arızalar nedeniyle ABD’de açılan davada beklenenden daha az ceza ödeme yapmasının ardından hissedarların ve tüketicilerin güvenini yeniden kazanmaya çalışıyor. Bloomberg’in hesaplamalarına göre geri çağrılan cihazların şirkete toplam maliyeti 5 milyar doları bulabilir. ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturması hala devam ediyor.

Şirket, 1 Ekim 2024’de Charlotte Hanneman’ı Mali İşler Sorumlusu (CFO) olarak atamıştı. Philips’in 133 yıllı tarihinde ilk kez bir kadın, CFO görevine getirildi.

Advertisement