PİYASALAR ABONE OL

Küresel yatırımcılar Cuma günü açıklanan zayıf tarım dışı istihdam verisinin ardından Fed’in gelecek hafta ne kadar faiz indireceğini öngörmek için bu kez de Çarşamba günü ABD tüketici enflasyonu verilerine odaklanacak.

Daha önce faizlerin ne kadar artırılacağını tahmin etmekte zorlanan tahvil yatırımcıları, şimdilerde faizlerin hangi hızda ne kadar düşürüleceğini öngörmekte zorluk yaşıyor.

Yatırımcılar Fed’in şu anda yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 aralığında olan faiz bandının bu ay çeyrek baz puan düşürmesine hala en yüksek ihtimali verirken, Citigroup Inc. ve diğer bazı bankalar yarım puanlık bir indirim üzerine pozisyon alıyor.

TCW Group Inc. küresel faiz direktörlerinden Jamie Patton, Fed’in faizleri piyasanın fiyatladığından daha hızlı ve agresif bir şekilde düşürmesi gerekeceğine ve bu durumun kısa vadeli ABD tahvillerine, ralliye devam etmeleri için bolca alan bırakacağına inanıyor.

JPMorgan Asset Management’ten Bob Michele farklı düşünüyor. Ekonomi yavaşlayarak da olsa yoluna devam ederken tahvil piyasasının Fed’in çok önüne geçtiğini düşünen Michele, ABD devlet tahvilleri yerine daha yüksek getiri sağlayan kurumsal tahvilleri tercih ettiğini belirtti.

Vanguard Kıdemli Portföy Yöneticisi John Madziyire, son ralliden bu yana ABD tahvil piyasasına yönelik “taktiksel bir kısa pozisyon” aldığını söyledi.

Nuveen’den Saira Malik’in piyasanın Fed’den ne kadar önde gittiği konusunda şüpheleri var. Malik, “Fed daha hızlı değil daha yavaş hareket edecek çünkü ekonomi bir resesyonun eşiğinde değil,” dedi ve 10 yıllık getirinin şu anda işlem gördüğü yüzde 3,7’lerden yüzde 4’e doğru yükselebileceğini öngördü.

Advertisement