PİYASALAR ABONE OL

Piyasa tablolarında Fed'in jumbo faiz indirimi sonrasında yeşillerin hakim olduğu görüldü.

Fed'in 50 baz puanlık jumbo faiz indiriminin ardından S&P 500'de prim yüzde 0,5 olarak kaydedildi. Nasdaq tarafında ise yüzde 1'e ulaşan kazanç izlendi.

Fed'in jumbo indirimi dolarda aşağı yönlü baskının artmasına neden oldu. Bloomberg Dolar Endeksi, yüzde 0,5'e varan düşüş gösterdi.

Monex Inc. şirketinde Döviz işlemcisi olan Helen Given, “Doların geçen ayki zayıflamasının tersine dönüp dönmeyeceğinden emin değildik, ancak bu bana yeni aralıklara girdiğimizi oldukça açık bir şekilde gösteriyor. Faiz farkı artık önemli ölçüde azaldığı için yen açıkçası tüm bunların büyük bir kazananı” değerlendirmesinde bulundu.

Dolar güç kaybederken, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde de yukarı yönlü hareketler izlendi.

Fed'in faiz indiriminden en çok destek alan varlıklar arasında altın öne çıktı. Spot piyasada altının onsu 2 bin 600 doları test etti.

Kripto varlıklar da Fed'in faiz indirim kararından pozitif etkilendi. Bitcoin 61 bin doların üzerini gördü.

Piyasa aktörlerinde gevşeme fiyatlaması

Faiz kararının ardından tahvil piyasalarına yansıyan fiyatlamalar da piyasada gevşemenin devam edeceği öngörüsünün öne çıktığını gösterdi.

Para politikasına daha hassas kağıtlar olarak bilinen ABD iki yıl vadeli tahvillerinde getiri 7 baz puan düşüşle yüzde 3,53 oldu.

Karardan önce fiyatlamalar yıl sonuna kadar 112 baz puanlık indirim beklentisine işaret ederken, kararın ardından bu beklenti 123 baz puana çıktı.

Advertisement