KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed’in Kasım’da başka bir büyük faiz indirimi yapma olasılığının, önümüzdeki hafta Powell'in ekonomistlere yapacağı konuşmadan ve açıklanacak yeni istihdam verilerinden sonra netleşmesi bekleniyor.

Powell, konuşmasında ABD’nin ekonomik görünümünü ele alacak. Haftanın sonuna doğru, Eylül ayı istihdam raporunun ılımlı bir işgücü piyasası göstermesi bekleniyor.

Bloomberg'in tahminine göre, dünyanın en büyük ekonomisindeki maaş bordrosu rakamları 146 bin artacak. Bu artışın, üç aylık ortalama istihdam büyümesini 2019 yılı ortasından bu yana en zayıf seviyesine yakın bir seviyede bırakacağı öngörülüyor.

İşsizlik oranının yüzde 4,2'de sabit kalması, ortalama saatlik kazançların ise bir yıl öncesine göre yüzde 3,8 artması öngörülüyor.

Boeing fabrika işçilerinin Eylül ayı ortasında işten ayrılması üzerine bu sefer Atlantik ve Körfez kıyılarındaki liman işçileri 1 Ekim'den itibaren greve gitme tehdidinde bulunuyor.

Salı günü açıklanacak iş ilanı verilerinin, Ağustos ayındaki açık pozisyonların 2021'in başından bu yana en düşük seviyeye yakın seyrettiğini göstermesi bekleniyor. Ekonomistler ayrıca işgücü talebindeki azalmanın boyutunu ölçmek için işten ayrılma ve işten çıkarma oranlarına odaklanacak.

Advertisement