HABERLER
Prof. Daron Acemoğlu: Yaşanan hafif bir resesyon değil
-
Massachusetts Institute of Technology Öğretim Üyesi Prof. Daron Acemoğlu Bloomberg HT'ye koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan resesyonun hafif bir resesyon olmadığını ifade etti, Acemoğlu Türkiye'nin bu süreçte uluslararası kuruluşlarla çalışması gerektiği önerisinde bulundu
Giriş: 08 Nisan 2020, Çarşamba 17:26
Güncelleme: 08 Nisan 2020, Çarşamba 17:41
Massachusetts Institute of Technology Öğretim Üyesi Prof. Daron Acemoğlu Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programında Açıl Sezen'e konuk oldu.
Koronavirüsün dünya ekonomilerindeki tahribatını değerlendiren Acemoğlu çok fazla bilinmeyen olduğunu ve bu yaşananın 'hafif' bir resesyon olmadığını söyledi. Acemoğlu "Şirketlerin batması, birçok insanın iş dünyasından kopması, talebin çok düşmesi tabii ki olan şeyler ve olmaya devam edecek. Bunu doğru politikalarla en hafif şekilde atlatmaya çalışacağız.." ifadelerini kullandı.