HABERLER ABONE OL

İpek Yezdani

WhatsApp’çı mısınız, Telegram’cı mı, Signal’ci mi? Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları, mesajlaşma aplikasyonları içinde en fazla WhatsApp’ı kullanıyor. Ancak Telegram’ı kullanmıyorsanız bile duymayanınız yoktur. Telegram da tıpkı WhatsApp gibi bir sosyal medya ve mesajlaşma aplikasyonu, ancak ABD değil Rus menşeli.

Ben Telegram’ı ilk kez yedi yıl önce, uygulamayı çapkınlık için kullanan bir arkadaşımdan duymuştum. Daha sonra öğrendim ki aslında WhatsApp’ın mesajların gizliliğini koruyacağına inanmayanlar da dahil olmak üzere dünyada yüz milyonlarca kullanıcısı varmış. Telegram, özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı 2022’deki işgalinin ardından bilgi akışı için hem Rus hem de Ukraynalılar tarafından çok fazla kullanılmaya başlandı. Bugün, Telegram’ın dünyada aylık aktif 900 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor, yıllık aktif kullanıcı sayısının ise bu yılın sonuna kadar 1,5 milyarı bulması hedefleniyor. Bu da dünya nüfusunun beşte biri demek.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Advertisement