Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hiç kuşkusuz çok zor bir yıldı 2023. 6 Şubat depremi ile sarsılan ardından gelen genel seçimler ve ekonomi yönetiminde yapılan 180 derecelik manevra ile 2023 özellikle iş dünyası için oldukça zor geçti. Diğer taraftan tüm dünyada üretim ve ticaretin önemli ölçüde yavaşladığı ve büyümenin tarihsel ortalamalara göre zayıf kaldığı bir yıldı. Üstelik yıl boyunca jeopolitik gerilimlerin yüksek seyri ve artan korumacılık küresel ticareti olumsuz etkilemeye devam etti.

İşte bu ortamda bile Türkiye 2023 yılında yüzde 4,5’lik bir büyüme ortaya koymayı başardı. Ancak bu büyüme Türkiye’nin istediği üretim ve ihracata dayalı bir büyüme değil. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2023 yılı sonuçlarına göre Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüdüğü 2023 yılında Türk sanayisi sınırlı bir büyüme kaydedebildi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “2023 yılında ekonomik büyümemiz yüzde 4,5 büyümeyi başardı ise de bu büyümenin yapı olarak sağlıklı olduğunu söylememiz mümkün değil. İmalat sanayi yüzde 1,6 büyüme ile genel ekonomik performansın gerisinde kaldı. İhracat ise Türkiye genelinde zayıf bir artış, sanayi sektöründe ise hafif bir düşüş kaydetti” diyor.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.