DÖVİZ ABONE OL

Fed’in Eylül ayında faiz indireceğine yönelik beklentiler arttıkça hedge fonları, varlık yöneticileri ve vadeli piyasalarda işlem yapan diğer yatırımcılar Şubat ayından bu yana ilk kez dolarda net satıcılı hale geldi.

27 Ağustos’ta sona eren haftayı da kapsayan en son Commodity Futures Trading Commission (CFTC) verilerine göre dolarda net uzun pozisyonlar Nisan'daki tepe seviyesinden yaklaşık 42 milyar dolar azaldı.

Aralarında Kamakshya Trivedi’nin de bulunduğu Goldman stratejistleri müşterilerine gönderdikleri bir notta, “Son dönemde piyasalarda yaşanan çalkantılara rağmen, ABD ekonomisi yumuşak bir iniş yapmaya yakın görünüyor ve Fed’in Eylül ayında resesyonsuz ilk faiz indirimini yapması muhtemel. Ancak, göreli büyüme ve varlık getiri beklentilerinde bir değişiklik olmadan dolarda önemli ölçüde ilave zayıflama beklemeyiz” dediler.

Diğer taraftan, kaldıraçlı fonlar, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) faiz oranlarını Fed’den daha az düşüreceği beklentisiyle Haziran başından bu yana ilk kez euroda net alıcı pozisyona geçti.

Hedge fonlarının euro net uzun pozisyonları bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

CFTC verilerine göre, bu fonlar ayrıca Mayıs 2023’ten bu yana ilk kez Meksika pezosunda net satıcılı hale geldi.

Advertisement