Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler SPK, Tera Yatırım'ın borçlanma ve sermaye artırımı başvurularını işlemden kaldırdı

SPK, Tera Yatırım'ın borçlanma ve sermaye artırımı başvurularını işlemden kaldırdı

  • Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Yatırım'ın 19 milyar liralık borçlanma aracı ihracı, 50 milyar liralık tahsisli sermaye artırımı ve 28 milyar liralık iç kaynaklardan sermaye artırımı başvurularını işlemden kaldırdı.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
SPK, Tera Yatırım'ın borçlanma ve sermaye artırımı başvurularını işlemden kaldırdı
14 Ekim 2026, 21:06 Güncelleme :

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Yatırım'ın borçlanma aracı ihracı, tahsisli sermaye artırımı ve iç kaynaklardan sermaye artırımı başvurularının işlemden kaldırılmasına karar verdi.

Tera Yatırım tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, SPK'nın mevcut koşullar ve belirsizlikleri dikkate alarak şirketin üç ayrı başvurusunu işlemden kaldırdığı bildirildi.

Açıklamaya göre, şirketin 9 Eylül 2025 tarihinde yaptığı, yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 19 milyar liraya kadar borçlanma aracı ihracı başvurusu işlemden kaldırıldı.

SPK ayrıca, şirketin 17 Mart 2026 tarihli, mevcut ortakların yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanması ve toplam 50 milyar lira satış hasılatı elde edilmesi hedefiyle şirket ortaklarından Emre Tezmen'e yönelik tahsisli sermaye artırımı başvurusunu da işlemden kaldırdı.

REKLAM

REKLAM

Kurulun işlemden kaldırdığı bir diğer başvuru ise şirketin 20 Mayıs 2026 tarihinde yaptığı iç kaynaklardan sermaye artırımı talebi oldu.

Söz konusu başvuruda, şirketin 700 milyon liraya çıkarılan sermayesinin 2025 yılı net dönem kârından karşılanmak üzere 28 milyar lira artırılarak yüzde 4.000 oranında artışla 28,7 milyar liraya yükseltilmesi ve buna bağlı esas sözleşme değişikliği öngörülüyordu.

Şirket, SPK'nın üç başvuruyu da Sermaye Piyasası Kanunu'nun 96'ncı maddesinin birinci fıkrası ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında, mevcut koşullar ve belirsizlikleri dikkate alarak işlemden kaldırdığını bildirdi.