Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı TÜRKSAT Genel Müdürlüğü’nde, TÜRKSAT 5-A uydusunun hizmete alınması törenine katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, veriye dayalı yeniliklikçiliği ve destekleyecek ve ülkenin siber güvenliğini artıracak bir strateji çalışmasını yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Erdoğan Türksat 5A uydusunun hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada, siber tehditlere karşı ülke savunmasının da yer alacağını ifade ederek, "Uzun vadeli yol haritamızı da içerecek strateji belgemizde sürecin içerdiği risklere karşı ülkemizi nasıl koruyacağımızı ortaya koyacağız. Asıl büyük tehditlerin siber uzaydan geleceğinin de bilinciyle güçlü bir siber savunma mekanizması oluşturacağız" dedi.

Erdoğan strateji çalışmasını, "Veriye dayalı yenilikçiliği destekleyecek, milli teknoloji üretim kabiliyetlerimizi geliştirecek, yapay zeka teknolojilerinde öne geçmemizi sağlayacak" bir çalışma olarak niteledi.

İlk görüntü geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türksat 5A uydusunu butona basarak hizmete almasıyla gelen ilk görüntüler kameraya yansırken, törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A; Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’i kapsayan 3 kıtaya yayılan geniş bir coğrafyada televizyon ve veri haberleşme hizmeti verecek. Uydumuz özellikle MENA bölgesi olarak tanımlanan Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde TV yayıncılık sektörünün gelişmesinde önemli katkılar sağlayacak. Böylece ülkemizin yerli ve milli yayıncılığın ülke sınırlarının ötesinde, dünya çapında daha etkin varlık göstermesine de önemli katkılar sunacak" diye konuştu.