Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Rota Portföy, elektrikli araç şarj istasyonlarının ülke genelinde yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Öztürk Grup/Ovolt ve EVS/Sharz ile birlikte Univolt Girişim Sermayesi Yatırım Fonunu hayata geçirmişti. Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programına konuk olan Rota Porföy Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan girişim sermaye fonlarının toplam büyüklüğünün yaklaşık 170 milyar lira olduğunu belirtti.

Univolt Girişim Sermayesi Fonu'nun şarj istasyonu yatırımcılarına yönelik olacağını kaydeden Eraslan "Univolt Girişim Sermayesi fonumuzla şarj istiasyonu işletmeciliği yapacak şirketlere yatırım yapmayı öngörüyoruz. Çok kuvvetli iş ortaklarımız var. Yatırımcılar için çok ciddi bir yatırım fırsatı var. 'Tek başına şarj istasyonu kuramıyorum ama iyi bir iş fikri olduğunu düşünüyorum' diyen yatırımcıların bu alanda yatırım yapmalarına imkan sağlıyor olacağız" diye konuştu.

Eraslan 2035'te elektrikli araç sayısının 4,5 milyona ulaşmasının beklendiğini söyledi. Univolt fonu için sonbaharda yatırımcının karşısına çıkacaklarını belirten Eraslan şunları söyledi; "Bizim Univolt fonunda hedeflediğimiz ölçek Türkiye'nin tamamını kapsayan oldukça büyük bir ölçek olacak. Çok fazla noktaya erişebilmiş şirket veya şirketlerden bahsediyoruz. Bu fonun yatırım yaptığı şirketlerimizin ölçeğinin de halka arza uygun olabileceğini düşünüyoruz. Bizim için bu yatırımlarımızı paraya çevirme konusundaki alternatiflerimizden biri halka arz olacak. Onun dışında stratejik ortaklara satış da masanın üstündeki opsiyonlardan biri olacak"

"Şarj istasyonu yatırımı için lisans başvurusu olan 180 firma var"

Öztürk Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk de şarj istasyonu yatırımı için lisans başvurusu olan 180 firma olduğunu söyledi. Öztürk 1,5 yıl içerisinde 10 bin şarj noktasına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.