HABERLER ABONE OL

Enflasyonda artış olduğunu ve ABD ekonomisi ile işgücü piyasasının daha önce düşünülenden daha güçlü olduğunu gösteren son verilere atıfta bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Pazartesi günü faiz indirimleri konusunda "daha fazla dikkatli olunması" çağrısı yaptı.

Waller, Stanford Üniversitesi Hoover Enstitüsü'nde düzenlenen bir konferansta sunulmak üzere hazırlanan açıklamalarda, "Yakın vadede ne olursa olsun, temel durumun hâlâ politika faizinin önümüzdeki yıl kademeli olarak düşürülmesini gerektiriyor" dedi.

Waller, “Enflasyon, işgücü piyasası ve ekonomik faaliyetle ilgili olarak bir sonraki toplantımızdan önce açıklanacak verilerin, para politikasını gevşetme konusunda daha temkinli olma eğilimimi doğrulayıp doğrulamadığını veya zayıflatıp zayıflatmadığını izleyeceğim.” dedi.

ABD’de yaşanan son kasırgaların ve Boeing'deki grevin işgücü piyasası okumalarını zorlaştırabileceği ve Ekim ayında aylık istihdam kazanımlarından belki 100 bin kişiyi eksiltebileceğini söyleyen Waller, işsizlik oranının yukarı doğru ilerleyeceğini fakat tarihsel olarak düşük kalacağını öngördü.

Advertisement