Wamo 2022'de 500 milyon Euro'luk işleme aracılık etti
Finansal servis platformu wamo, 2022 yılına ilişkin verilerini paylaştı. Şirket, geçtiğimiz yıl toplam 500 milyon Euro değerinde 400 bin işleme aracılık etti
İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lere ve girişimlere finansal yönetim hizmeti sunan wamo, 2022 yılı verilerini açıkladı. Yeni hizmetiyle girişimcilerin 48 saat içerisinde şirket kurmasına ve şirket hesabı açmasına aracılık eden wamo, 2022’de toplam 500 milyon Euro değerinde 400 bin adet işleme aracılık etti.
İtalyanlar ilk sırada yer alıyor
wamo’nun 2022 verilerine göre İtalyan girişimciler şirket kurma ve şirket hesabı açmada ilk sırada yer alırken; İtalya’yı Türkiye, Fransa, Malta ve Birleşik Arap Emirlikleri takip etti. Sektörel kırılım incelendiğinde yazılım, bilgi teknolojileri danışmanlığı ve reklamcılık en çok şirket kurulan ve şirket hesabı açılan sektörler arasında yer alırken, festival ve medikal gibi farklı alanlarda da işlemler gerçekleşti.
10 dakikalık başvuru ile 1 günde şirket hesabı
2022 senesine ilişkin verileri değerlendiren ve gelecek planlarından bahseden wamo Kurucusu Yankı Önen, şunları söyledi: “wamo olarak geçen yılı başarılı bir şekilde geride bıraktık. 2022 yılı hedeflerimizi tutturduğumuz, yeni ürünlerimizi kullanıcılarımıza sunduğumuz ve en önemlisi Türkiye pazarına açıldığımız bir sene oldu. Birçok KOBİ’yi hatta sermaye şirketini wamo bünyesine dahil ettik. Buna ek olarak ekibimizi 2022’de yüzde 50 büyütmekten dolayı mutluyuz. Geleneksel finansal kuruluşlara kıyasla girişimcilerin kurumsal hesaplarını 10 dakikalık bir başvuru sürecinin ardından 1 gün içinde açmasını sağlıyoruz. Üstelik tüm işlemler internet ortamında, hiçbir fiziksel imza veya dokümana gerek olmadan gerçekleşiyor. 1 gün içerisinde wamo kullanıcıları Euro veya Sterlin hesaplarını kullanmaya, para alıp göndermeye ve kartlarını dünyanın her yerinde kullanmaya başlayabiliyor. Bu sayede girişimler finansal ihtiyaçlarını hızlı ve kolay bir şekilde sağlıyor.”
‘10 bin yeni girişimciyi wamo’lu yapacağız’
2022 yılında wamo hesap açılışının yüzde 400, wamo kart işlemlerinin ise yüzde 1.150 artış gösterdiğinin altını çizen Önen, “Başarılarımızın temelinde girişimcilerin ihtiyaçlarını anlamak ve kullanıcılarımızı müşteri değil birer iş ortağı olarak görmek yatıyor. Bu bakış açısıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 2023’te çok sayıda yeni özelliği devreye almanın yanında 10 bin yeni kullanıcı kazanmayı hedefliyoruz. Sunacağımız ürün ve hizmetlerle bu hedefimize hızlıca ulaşmayı öngörüyoruz” şeklinde konuştu.