SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün şirketin 80. yılını kutlamasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 2024'ün ilk yarısında ülke ekonomisine sağladıkları kaynağın 1,6 trilyon lirayı aştığını söyledi.

Erün, “Yapı Kredi olarak, uluslararası işlemlerimiz aracılığıyla son bir yılda ekonomimize 7 milyar dolara yaklaşan kaynak sağladık. Yine bu yıl, Avrupa Birliği içerisinde faaliyetlerini yürütecek ikinci iştirakimiz Yapı Kredi Almanya’nın da bünyemize katılmasıyla, 80. yılımızda hizmetlerimizi bir kez daha sınırlarımızın ötesine taşımış olduk.” ifadelerini kullandı.

Yapı Kredi olarak sadece finansta değil; kültür, sanat ve eğitim alanlarında da çalıştıklarını ifade eden Gökhan Erün, şu değerlendirmede bulundu:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında Yarınlara Kartopu projemizi hayata geçirdik. Öncelikli olarak deprem bölgesinde hayata geçirdiğimiz Yarınlara Kartopu eğitim programıyla, 0-6 yaş aralığındaki çocuklara doğru araç ve eğitim desteği vererek başarılı bireyler olmaları için yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Yarınlara Kartopu eğitim projemiz ile nitelikli eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için özveriyle çalışıyoruz.” dedi.

Yeşil proje ve yatırımlara verdikleri finansal destekle, sürdürülebilir bir gelecek için katkıda bulunduklarını söyleyen Erün, şu ifadeleri kullandı:

“Son olarak, 2030 yılına kadar kapsam 1 ve 2 sera gazı emisyonlarımız ve kapsam 3 finanse edilen emisyonlarımıza yönelik belirlediğimiz emisyon azaltım hedeflerimizi Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTi) tescil ettirdik. Bununla birlikte, Yapı Kredi Step ile de bireyleri harekete geçiriyor ve sürdürülebilir dönüşüm yolculuklarına rehberlik ediyoruz. Sürdürülebilirlik kültürünü aşılamak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek adına hayata geçirdiğimiz Yapı Kredi Step’in üye sayısı 1 milyonu aştı.”

Advertisement