HABERLER ABONE OL

Şahin Yaman

Küresel güç dengeleri hızla değişiyor. Washington’un ekonomik egemenliğinin temellerini oluşturan Bretton Woods Sistemi çökerken, uluslararası finans, ticaret ve kalkınma mimarisinin yeniden şekillendiği bir döneme geçiş hız kazanıyor. Halihazırdaki dönem; kaos, çatışma ve kargaşayla malul olsa da er ya da geç dünya ekonomi yönetimini çok merkezli, kutuplu siyasi birimler taraftan nispeten daha demokratik bir şekilde yönetileceği çok kutuplu düzene doğru hızla yol alıyoruz.

IMF, Dünya Bankası ve GATT/DTÖ gibi kuruluşlar, ABD’nin sözde hegemonyasının temel sacayakları olmaktan çoktan çıkmış görünüyor. Özellikle BRICS ve Güney Ülkeleri tarafından sorgulanan, hatta alternatifleri teşkil edilen bahse konu kurumların tasfiyesi bir taraftan kaotik bir iklim yaratırken diğer yandan, çok kutuplu bir dünya ekonomisinin doğuşuna da bu yolla bir nevi zemin hazırlıyor. Bazı kurumlar ölürken diğer bazıları da doğum sancıları çekiyor.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Advertisement