Bloomberght
Bloomberg HT Enerji Yeşil hidrojenin Türkiye'ye katkısının yıllık 6-8 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor
ENERJİ

Yeşil hidrojenin Türkiye'ye katkısının yıllık 6-8 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor

  • SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi, Türkiye'nin 2050'de yıllık 3,4 milyon ton yeşil hidrojen üretme potansiyeline sahip olduğunu öngörüyor. 'Türkiye'nin Yeşil Hidrojen Üretim ve İhracat Potansiyelinin Teknik ve Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi' raporuna göre, 2050'de yeşil hidrojenin Türkiye ekonomisine katkısı yıllık 6-8 milyar dolar arasında gerçekleşebilir.

Giriş: 07 Aralık 2021, Salı 14:18
Güncelleme: 07 Aralık 2021, Salı 14:29

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin, Bilkent Enerji Politikaları Araştırma Merkezi ve Alman Enerji Ajansı (dena) iş birliği ile hazırladığı ‘Türkiye’nin Yeşil Hidrojen Üretim ve İhracat Potansiyelinin Teknik ve Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi’ raporu, online tanıtım toplantısında açıklandı.

Raporda, uygun yatırımlar ve politikalarla Türkiye’nin 2050’de yıllık 3,4 milyon tona (Mt) kadar yeşil hidrojen üretimine ulaşabileceği ve bunun 1,5 ila 1,9 Mt’nun ihraç edilebileceği belirtildi.