HABERLER ABONE OL

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) mekanizması ile kamu ve özel sektörü bir araya getirdiklerini belirten Cevdet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırım Danışma Konseyi, uluslararası CEO'ların katıldığı ve doğrudan piyasanın içinden insanların görüşlerini, önerilerini ortaya koyduğu bir platform. Sonuç bildirgesi de kamuoyu ile paylaşıldı. Gelecek yıl da bunu gerçekleştireceğiz. Yatırımcılar, siyasi, jeopolitik ve ekonomik sebeplerden yatırım yapılabilir ülke kalmadığını söylüyorlar. Türkiye ise istikrarlı, politika çerçevesi belirginleştirilmiş, öngörülebilirlik sağlayan bir ülke. Dolayısıyla Türkiye ciddi anlamda yatırımcıların tartıştığı, konuştuğu bir ülke haline geldi. Önemli olan bu ilgiyi sonuca dönüştürmemiz."

Yatırımcıların Türkiye'ye doğrudan yatırım yapma arzusunu gördüğünü anlatan Yılmaz, "Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istiyor. ABD'de bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız yatırımcılarla buluştular. Hangi ortama gidersek gidelim şunu görüyoruz; Dünyadan çok ciddi bir teveccüh var. Türkiye ilgi odağı. Bunun sonuçlarını göreceğiz." dedi.

Advertisement