Bir televizyon programının 500 bölüme ulaşması hiç kolay değildir. 3 Ekim’de Finansal Teknoloji programı olarak Mart 2018’de başladığımız yolculuğun 500’üncü bölümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşadım.
Finansal Teknoloji’nin 500’üncü bölümünün konukları, aynı zamanda ilk programımızın da konuğu olan Fintech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı ve fintek ekosisteminin önemli ismi SC Yönetim Danışmanlık Kurucusu Dr. Soner Canko oldu. Programda konuklarımla finansal teknolojiler ekosisteminin son 7 yılda geldiği noktayı masaya yatırdık.
Aslında biz de program olarak bu yolculuğa çıktığımızda dünyada ve Türkiye’de fintek kavramı henüz yeni gelişiyordu. Bankalar ve finans kurumları yeni yeni konuya eğilirken girişimci sayısı çok azdı. Finansal Teknoloji olarak bu yeni dünyanın sesi olmak üzere yayın hayatımıza başladık.

İlk günden itibaren Finansal Teknoloji’nin bir deneyim, öğrenme, bilgi aktarımı platformu olmasını hayal etmiştim. Geçen zamanda başta bankalar ve fintek kuruluşları olmak üzere finans sektörünün tüm oyuncuları ile birlikte mobil bankacılıktan yeni ödeme sistemlerine, yapay zekadan blok zinciri teknolojilerine kadar dijital dönüşümün bugününü ve yarınını derinlemesine ele aldık.

Bu açıdan Finansal Teknoloji’de paylaşılan yeniliklerin, sektöre ilişkin değerlendirmelerin ve deneyimlerin kurumsal şirketlerden yeni girişimlere kadar tüm ekosisteme ilham verdiğini, ekosistemin gelişimine katkı sağladığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Henüz ‘fintek’ kavramının ve tanımının yeni yeni yapıldığı bir dönemde bu programa başlamam için cesaret veren Bloomberg HT televizyonu yönetimine, değerli çalışma arkadaşlarıma ve tüm finansal teknoloji ekosistemi temsilcilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Finansal teknoloji ekosistemi önümüzdeki dönemde de hızlı büyümeye devam edecek. Türk fintek şirketlerinin küresel pazarlarda da başarı hikayelerine hep birlikte şahitlik edeceğiz. Yine önümüzdeki 3 yıllık dönemde özellikle yabancı yatırımcılardan Türk fintek şirketlerine ciddi yatırımlara şahit olacağız.
Biz de Finansal Teknoloji programı olarak 7 yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sektöre ışık tutmaya ve sektörün buluşma noktası olmaya devam edeceğiz.
Finansal Teknoloji, 7 yıldır olduğu gibi, yeni yayın döneminde de her hafta çarşamba ve perşembe günleri saat 13.30’da Bloomberg HT ekranlarında izleyiciyle buluşarak sektörün nabzını tutmaya devam edecek...

Advertisement