ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları dün giderek çalkantılı hale gelen ABD’deki seçim kampanyaları nedeniyle son haftalarda güvenli liman arayanlardan bir miktar destek görmüştü ancak günün ilerleyen saatlerinde gerileyerek yüzde 0,1’lik bir kayıpla kapattı.

Spot altın haftanın ikinci işlem gününde yüzde 0,2 düşerek ons ​​başına 2.391 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.532 TL seviyesinde.

Değerli metal, Fed'in yakın zamanda borçlanma maliyetlerini düşürmeye yöneleceğine dair artan ihtimallerden destek bulmasının ardından geçen haftalarda rekor seviyeye ulaşmıştı.

Yatırımcılar, kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin Mayıs ayındaki yüzde 2,6'dan yıllık yüzde 2,5'e gerilediğini göstermesi beklenen Fed'in tercih ettiği temel enflasyon ölçüsüne ilişkin Cuma günkü güncellemeyi bekliyor. ABD'li yetkililerin politikayı gevşetmeden önce enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyduklarını yinelemeleri nedeniyle, bu durum faiz indirimi iddiasını destekleyebilir.

Öte yandan Çin'in ithalatı geçen ay neredeyse üçte iki oranında düştü. Bu durum, altının ilk yarıdaki toparlanmasında önemli bir dayanak noktası olan Asya ülkesinin iştahının azaldığının bir işaret.

Advertisement