ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD'deki ekonomik büyüme verilerinin Fed'in önümüzdeki hafta faiz indirimi uygulayacağı umutlarını söndürmesiyle hafta boyunca yüzde 1,5 düştü.

Spot altın haftanın son işlem gününde yüzde 1,15 değer kaybederek ons başına 2.368 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.521 TL seviyesinde.

Perşembe günü yayınlanan rapor, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte beklenenden daha fazla büyüdüğünü gösterdi. Yatırımcılar bugün Fed'in tercih ettiği temel enflasyon ölçüsü olan kişisel tüketim harcamaları endeksi hakkında yapılacak güncellemeyi bekliyor. Verilerin fiyat baskılarında bir yavaşlama göstermesi beklenirken, bu da politika yapıcıların enflasyonun yüzde 2 hedeflerine doğru soğuduğuna dair kanıt aramaya devam etmesiyle birlikte yatırımcıları faiz indirimlerine yönelik ihtimalleri artırmaya teşvik edebilir.

Merkez bankasının gelecek haftaki toplantısında harekete geçip geçmemesi gerektiği konusundaki tartışmalar arasında, Fed'in agresif bir şekilde gevşemesine yönelik ihtimaller bu haftanın başlarında arttı. Eski New York Fed Başkanı William Dudley Çarşamba günü politika yapıcıların bu toplantıda faiz oranlarını düşürmeleri gerektiğini söylemişti.

Advertisement