Advertisement
HABERLER ABONE OL

Japon yeni, dolar karşısında 38 yılın en düşük seviyesini gördü ve dolar karşısında 161,27'ye kadar geriledi. Nikkei'ye göre Japonya, Masato Kanda'nın yerine en iyi Döviz diplomatı olarak Atsushi Mimura'yı getirdi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da manşet enflasyonu, Mayıs ayındaki yüzde 2,2'den Haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,3'e yükseldi. Taze gıda fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon oranı Mayıs ayındaki yüzde 1,9'dan yüzde 2,1'e yükseldi.

Ülkenin sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 2,8 artarak ekonomistlerin yüzde 2'lik beklentilerini aştı. Yıllık bazda sanayi üretimi yüzde 0,3 arttı.

Her iki veri de Japonya'ya, para biriminin onlarca yılın en düşük seviyelerine düştüğü bir dönemde para politikasını sıkılaştırması için daha fazla alan sağlayacak.

Güney Kore'de mayıs ayı perakende satışları yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş kaydetti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi veri açıklamasının ardından yüzde 1,04 oranında toparlanırken geniş tabanlı Topix yüzde 0,84 yükseldi.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde0,13, küçük ölçekli Kosdaq ise yüzde 0,1 artış kaydetti.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi marjinal bir yükseliş yaşarken, Çin'in CSI 300 endeksi dört ayın en düşük seviyesinden toparlanarak yüzde 0,11 kazandı.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,63 yükseldi.