HABERLER ABONE OL

ABD’de Kasım ayındaki başkanlık seçimine geri sayım devam ederken, ABD eski Başkanı Donald Trump ile geçen haftaki televizyon münazarasında başarısız bir performans sergileyen mevcut başkan Joe Biden’ın sağlığı ve seçime katılıp katılmayacağına ilişkin ile ilgili soru işaretleri gün geçtikçe artıyor.

New York Times’da çıkan bir habere göre Biden, kendisine yakın isimlere, seçmenleri bu işe uygun olduğuna ikna edemezse adaylığını kurtaramayabileceğinin farkında olduğunu söyledi.

Haberde, Biden’ın iki kişiye yeniden seçilme mücadelesine hâlâ derinden bağlı olduğunu söylediği ancak adaylığının tehlikede olduğunun da farkında olduğunu vurguladığı belirtildi.

Beyaz Saray ve Biden’ın kampanya ekibi haberi yalanlarken, Biden da Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile yaptığı telefon görüşmesinde “Sonuna kadar bu yarıştayım ve kazanacağız çünkü Demokratlar birleştiğinde her zaman kazanırız” dedi.

Çarşamba günü Beyaz Saray’da kendisinin yerine aday olabileceği konuşulan Demokrat liderlerle bir kriz toplantısı yapan Biden, Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre, “Kazanmak için buradayım” ve “Kimse beni adaylıktan atamaz” dedi. Toplantı sonrası Demokrat liderler Biden’a destek açıklamaları yaptı.

Ancak Biden’ın Demokrat partili yetkilileri, bağışçıları ve seçmenleri ikna etmesi için zaman daralıyor. Üst düzey bir parti yetkilisi, düzinelerce Demokrat milletvekilinin Biden’ın yarıştan çekilmesini talep eden bir mektubu imzalamayı düşündüğünü söyledi.

Advertisement