HABERLER ABONE OL

Bloomberg Businessweek Türkiye'nin 39. Sayısı Yayında!

İşte öne çıkan başlıklar...

Kapak Konusu

BEBEK FİRARDA

Dördüncü sanayi devrimi olarak nitelendirdiği­miz yenidünya düzeninde teknolojik gelişmeler, tıp dünyasındaki ilerleme, kentleşmenin artması, savaşlar ve göç hareketleriyle dünyanın demogra­fik dönüşüm geçirdiği bir süreçle karşı karşıyayız. Türkiye özelinde baktığımızda ise Avrupa’da yaklaşık 200 yıla yayılan demografik dönüşüm Türkieye’de hızlı bir şekilde gerçekleşirken, süre­cin doğru yönetilmemesi durumunda ekonomik ve toplumsal çıktılar ağır olacak. Toplam doğurgan­lık hızının (bir kadının doğurgan olduğu dönem olan 15-49 yaş grubunda doğurabileceği ortalama çocuk sayısı) 1965’ten bu yana en düşük seviye­sine gerilediği Türkiye, 2023 yılında doğurganlık hızında 1,51 ile dünya ortalaması olan 2,31’in altında kaldı.


YÜKSEK FAİZ DÖNEMİNDE NASIL YATIRIM YAPILIR?

Piyasada işlem yapan daha fazla insan var, ancak finans için kafa karıştırıcı bir dünya. 35 yaşın altında kimse bu kadar yüksek ABD faiziyle mali durumunu yönetmek zorunda kalmadı. Bloomberg Businessweek, bu durumun tüketiciler ve yatırımcılar için ne anlama geldiğini anlamak için finansal planlamacılara ve piyasa uzmanlarına görüş ve tavsiyelerini sordu.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Advertisement