İhracatçıya 1 milyar dolar kaynak yaratacak iş birliği
Euler Hermes Türkiye ve DS-Concept, Türk ihracatçısına 1 milyar dolar kaynak yaratacak iş birliği yaptı
Euler Hermes Türkiye ile DS-Concept iş birliğine gitti. Söz konusu iş birliği Türk ihracatçısına 1 milyar dolar kaynak yaratacak.
DS-Concept açıklamasına göre, alacak sigortası şirketi Euler Hermes ve yıllardır Türk ihracatçısına uygun koşullarda finansman desteği sunan Almanya'nın önde gelen finans kurumu DS-Concept güçlerini birleştirdi.
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ev sahipliğinde gerçekleşen bir etkinlikle duyurulan stratejik iş birliği ile Türk ihracatçısına 1 milyar dolar kaynak yaratılacak ve ihracatçılar güvenli ticaret yapabilecek.
İhracatın desteklenmesi doğrultusunda Euler Hermes ile ihracatçı arasında düzenlenen ticari alacak sigortası poliçesine DS-Concept'in dain-i mürtehin olarak atanmasını takiben tespit edilecek alıcılarından olan ihracat bedelinin iskonto edilerek ihracatçılara nakden ödenmesinin yolu açılacak.
Böylece sigorta kapsamı dahilindeki alıcılara yapılan sevkiyatlar için verilmiş olan limitler dahilinde "erken tahsilat" mümkün olacak, arada herhangi bir kuruluş, banka ya da muhabir olmadan birinci elden doğrudan nakit akışı ve işletme sermayesi imkanı sağlanacak.
- "Türk ihracatçısına yaklaşık 1 milyar dolar ilave kaynak yaratmayı hedefliyoruz"
DS-Concept Group Genel Müdür Yardımcısı Rene Pastor, etkinlikte "Hazır Giyim Sektörü Firmalarının Kendi İhtiyaçlarına Özel Alternatif Finansman Yöntemleri" başlıklı bir sunum yaptı. Pastor, şunları kaydetti:
"Pek çok şanssızlığın Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği, 2014'te 157 milyar dolar olan ihracatın 2016'da 142 milyar dolara gerilediği bir süreçte, Euler Hermes ile yapacağımız bu çalışmanın Türk ihracatçısına nefes aldıracağına inanıyorum.Türkiye ile Avrupa arasında soğuk rüzgarların estiği bir döneme denk düşen bu iş birliği sayesinde bu yıl Türk ihracatçısına yaklaşık 1 milyar dolar ilave kaynak yaratmayı hedefliyoruz."
Euler Hermes Türkiye Genel Müdürü Özlem Özüner de dünya ve Türkiye'deki ekonomik görünümü değerlendirerek, alacak yönetimi ve fonlama ile ilgili bilgiler paylaştı.
"Hazır Giyim Firmalarının Ticari Alacaklarını Güven Altına Alacak Yöntem Önerileri" başlıklı bir sunum yapan Özüner, hazır giyim sektörü için önerilerini de paylaştı. Özüner, şu ifadeleri kullandı:
"2017 yılında Türkiye'nin mevcut ihracat pazarlarının iyileşme göstermesini, alım heyetlerinin güvenlik endişelerinin azalması ile tekrar Türkiye'ye gelmelerini bekliyoruz. Bu yıl alacak sigortası talebinin yüksek olduğu Fas, ABD gibi ülkelere ihracatta artış sağlandığını gözlemledik. 2017 yılına yönelik daha yüksek katma değer sağlanan teknik tekstil alanında yapılacak yatırımlar ve e-ticarette değer zincirlerine dahil olabilirsek sıçrama yapacağımız bir yıl olabilir ve ihracatımız 19 milyar doları geçebilir."
- "İhracatçılara çok hızlı, güvenli ve çok uygun şartlarda finansman"
TGSD Başkanı Şeref Fayat ise sancılı dönemde finansmana ulaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı.
Geçen yıl Türkiye'nin ihracatının yüzde 75'e yakınını gerçekleştirdiği Avrupalı alıcıların Türkiye ziyaretlerini iptal ettiğini veya ötelediğini belirten Fayat, şu açıklamalarda bulundu:
"Bunun olumsuz yansımalarını 2016 yılının son çeyreğinde ve bu yılın ilk iki ayında maalesef gördük. 2015 ve 2016 yılını 17 milyar dolar ihracatla kapatan sektörümüzün 2017 yılının ilk iki ayında ortalama yüzde 7 ekside olduğunu üzülerek ifade etmek durumundayım.
Özellikle bu sancılı dönemde finansmana erişim sektörümüz için her zamankinden daha büyük önem taşıyor. DS-Concept'in Euler Hermes ile başlattığı stratejik iş birliği sayesinde ihracatçı firmalarımız ihtiyaç duydukları finansmana hem çok hızlı, hem güvenli, hem de çok uygun şartlara sahip olabilecekler."
AA