HABERLER ABONE OL

JPMorgan Türkiye’deki bankacılık hisselerinde hedef fiyatlarını açıkladı.

Mehmet Sevim, Samuel Goodacre ve Sukanya Khan imzalı 5 Temmuz tarihli raporda, hükümet ve TCMB tarafından atılan kararlı ve koordineli adımların ardından piyasanın enflasyonun düşürüleceğine olan güveninin arttığı ve bankaların yılbaşından bu yana yüzde 80 prim kaydettiği belirtildi.

Raporda, hedef fiyatları revize edilen bankalar arasında Akbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi, Halkbank ve Vakıfbank yer aldı.

Akbank için hedef fiyatını 77 TL'ye yükselten ve tavsiyesini "nötr" olarak açıklayan JPMorgan, Garanti BBVA için hedef fiyatını 164 TL'ye çıkardı ve hisseye yönelik tavsiyesini "nötr"den "ağırlığını artır" seviyesine yükseltti.

VakıfBank için hedef fiyatını 24 TL'ye yükselterek, tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak koruyan JPMorgan, Yapı Kredi için hedef fiyatını 44 TL’ye artırılarak hisseye yönelik tavsiyesini "nötr" olarak kaydetti.

Öte yandan JPMorgan, Halkbank için hedef fiyatını 18 TL'ye yükseltti ve tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak korudu. İşbankası için hedef fiyatını 12 TL'den 19 TL'ye yükselten JPMorgan, tavsiyesini "nötr" olarak açıkladı.

Banka Eski Hedef Fiyat (TL) Yeni Hedef Fiyat (TL) Tavsiye
Akbank 45 77 Nötr
Garanti BBVA 72,40 164 Ağırlık artır
Yapı Kredi 27 44 Nötr
Halkbank 13 18 Ağırlık azalt
Vakıfbank 17,50 24 Ağırlık azalt
İşbankası 12 19 Nötr

Advertisement