Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bazı kağıt çeşitlerinin ithalatına 28 Temmuz'dan başlamak üzere 3 yıl süreli, ton başına önlem sürecine göre değişen 85-87 dolar korunma önlemi uygulanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan kağıt ithalatına korunma önlemi uygulanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, ek mali yükümlülük şeklinde uygulanacak korunma önlemi; ondüle (fluting), ikinci elyaf (Wellenstoff) ile m2 ağırlığı 150 gr ve üzerinde olan kağıt çeşitlerinin ithalatını kapsıyor.

Bu kapsamda söz konusu ürünlerin ithalatına 28 Temmuz'dan başlamak üzere ton başına; birinci dönem için 87 dolar, ikinci dönem için 86 dolar ve üçüncü dönem için 85 dolar ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanacak.

Karar çerçevesinde, karar ekinde yer alan bazı ülkelerin korunma önleminden muaf tutulabilmesi amacıyla tarife kontenjanı tanımlandı. Tarife kontenjanı belirlenen ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli söz konusu ürünlerin tamamı için 30 bin 624 ton olarak belirlendi. Ancak, her bir ülke veya gümrük bölgesi için bu kapsamda yapılacak ithalata uygulanacak tarife kontenjanı 10 bin 208 tonu geçemeyecek.