HABERLER ABONE OL

Pandemi sonrasında küresel ticarette çok hızlı değişimler yaşanırken daha önce olacağına inanmadığımız birçok tehlikeyi yaşayan dünya için 2023 zorlayıcı bir yıl oldu. Ticaret savaşları korumacılığın, genellikle uluslararası ticareti engelleyen eylem ve politikaların yan ürünleri iken, ülkeler, iç ticareti ve işleri dış rekabetten korumak amacıyla bazı önlemlere başvurabilir. Korumacılık aynı zamanda ticaret açıklarını dengelemenin bir yolunu da ifade eder.

Rusya-Ukrayna savaşı ve bunun sonuçları, büyümenin önündeki en büyük engel olarak salgının yerini alırken, küresel ticareti ilk yavaşlatan adımlardan oldu. Ukrayna’daki savaşı, batılı ülkelerin Çin ticaretine olan bağımlılığını azaltma adımları, yeni ekonomik birlikteliklerin yükselişi, ülkelerin ve şirketlerin tedarik zinciri risklerini çeşitlendirme isteği, lojistik sıkıntıları ve Çin Tayvan gerginliği takip etti.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Advertisement