HABERLER ABONE OL

Morgan Stanley, dört Türk bankasında hedef fiyatları aşağı çekerken, iki bankada da tavsiyelerini düşürdü.

Nida İqbal, Weronika Lurka ve Fredrik N. Nyh imzalı 22 Temmuz tarihli analizde Türk bankalarında ikinci çeyrek bilançolarının Mart ayında gelen 500 baz puanlık faiz artışının etkisiyle yüksek fonlama maliyetleri dolayısıyla baskılanacağını söyleyen kurum banka yönetimlerinin ikinci çeyrekte marjlara ilişkin yönlendirmelerinin de kritik olacağını söyledi.

Kurum, Akbank'ta hedef fiyatını 96 TL'den 95 TL'ye indirdi. Garanti BBVA için hedef fiyat 160 TL'den 157 TL'ye çekilirken, tavsiye de ağırlık üstü seviyesinden eşit ağırlık seviyesine indirildi. Kurum, İş Bankası'nın hedef fiyatını 23,70'den 21 TL'ye, tavsiyesini eşit ağırlık seviyesinden ağırlık azalt seviyesine düşürdü. Yapı Kredi'de hedef fiyat ise 48,50 TL'den 44 TL'ye revize edildi.

Kurumun raporunda öne çıkan saptamalar arasında Mart ayındaki 500 baz puanlık artış sonrasında daha yüksek fonlama maliyetleri dolayısıyla swap maliyetleri dahil net faiz marjının çeyreklik olarak 107 baz puan düşmesi yönündeki beklenti öne çıktı.

Kurum, bu çeyrekte swaplara daha çok maruziyeti olan Yapı kredi ve İş Bankası gibi bankaların ikinci çeyrekte daha yüksek marj baskılarıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Ücretlerin güçlü olduğunu ve net provizyonların toparlanmalarla desteklendiğini söyleyen Morgan Stanley analistleri Garanti ve Akbank'ın net gelirlerinde ortalama yüzde 18'lik, Yapı Kredi ve İş Bankası'nda ise yüzde 28'lik düşüş öngördü.

Banka Eski hedef fiyat (TL) Yeni hedef fiyat (TL)
Akbank 96 95
Garanti BBVA 160 157
İş Bankası 23,70 21
Yapı Kredi 48,50 44

Advertisement