Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street stratejistleri Trump zaferi sonrası kalıcı enflasyon ve daha yüksek tahvil getirisi beklentilerini dile getiriyor.

Aralarında Matthew Hornbach ve Guneet Dhingra’nın da olduğu Morgan Stanley stratejistleri uzun vadeli tahvil getirilerinin kısa vadelilere göre daha fazla yükseleceği görüşünü dile getirdi.

Trump’ın zaferinin Fed’den daha fazla faiz indirimi ve mali genişleme anlamına gelebileceğini söyleyen stratejistler bunun uzun vadeli tahvil getirilerine yukarı yönlü baskı yapacağını belirttiler.

Barclays stratejistleri Michael Pond ve Jonathan Hill ise Trump zaferine yatırımcıların vereceği en iyi yanıtın enflasyona karşı hedge olduğunu belirtti. Barclays’e göre enflasyona endeksli beş yıl vadeli tahviller standart beş yıllıklara göre daha iyi performans gösterecek.

Goldman Sachs ise uzun vadeli getirilerdeki yükselişle getiri eğrisinin dikleşeceğini öngören genel kanının aksine Trump zaferiyle birlikte yatay getiri eğrisi senaryosu yaşanabileceğini belirtti.

Aralarında George Cole ve William Marshall’ın olduğu Goldman stratejistleri yüksek Trump tarifelerinin büyümeyi olumsuz etkileyeceğini düşünüyor.