Bloomberg HT Görüş Dr. Soner Canko Ödemelerin Geleceği: Hesaptan hesaba anlık ödemeler
Dr. Soner Canko
Dr. Soner Canko
İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1990 yılında mezun olan Soner Canko, 1993'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı, 2003 yılında da doktora derecesi aldı. Kariyerine 1990 yılında başlayan Canko, 2011-2020 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi'nin genel müdürlüğü yaptı. Bu göreviyle birlikte Türkiye kartlı ödemeler pazarına yeni teknoloji ve hizmetler sunmaya odaklanan Canko, ekonominin kayıt altına alınması ve Türkiye'nin nakitsiz topluma geçmesi amaçlı önemli çalışmalarda bulunurken, Türkiye'nin ilk dijital cüzdanı BKM Express ve Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY markalarının hayata geçmesini sağladı. Nisan 2020'de BKM'deki görevinden ayrılan Soner Canko, kurucu olduğu SC Yönetim & Danışmanlık çatısı altında 1 Mayıs 2020 itibarıyla finans ve teknoloji şirketlerine yönetim danışmanlığı hizmetleri vermektedir. FinTech İstanbul Kurucu Üyeliği ile Türkiye'de finansal teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla da tanınan Canko, 2015 yılında dünyanın önde gelen FinTech liderleriyle beraber Beyaz Saray'a davet edilmiştir.

Ödemelerin Geleceği: Hesaptan hesaba anlık ödemeler

Geçmişte yazılı ve imzalı talimatlarla uzun, yorucu ve masraflı bir şekilde yapılan hesaplar arası ödemeler, günümüzde mobil uygulamalar ile hızlı, kolay ve ekonomik bir ödeme yöntemine dönüşmüş durumda.

Giriş: 29 Haziran 2024, Cumartesi 22:20
Güncelleme: 29 Haziran 2024, Cumartesi 22:22

Son dönemde giderek daha fazla kullanmaya başladığımız anlık ödemeler dünya genelinde giderek daha fazla tercih edilen ödeme yöntemi olarak dikkatleri çekiyor. Geçmişte yazılı ve imzalı talimatlarla uzun, yorucu ve masraflı bir şekilde yapılan hesaplar arası ödemeler, günümüzde mobil uygulamalar ile hızlı, kolay ve ekonomik bir ödeme yöntemine dönüşmüş durumda.

Finans sektöründe yapay zekâ: Dönüşümün beş bileşeni
finans sektöründe yapay zekâ çalışmalarında, veri veri saklama üniteleri, işlemciler, enerji ve emek olmak üzere beş temel bileşenin göz önünde bulundurulması gerekiyor.