HABERLER ABONE OL

ABD’de Fed, Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) ve Office of the Comptroller of the Currency (OCC) aralarında Bank of America Corp. and JPMorgan Chase & Co.’nun da bulunduğu büyük bankalara daha yüksek sermaye yeterliliği öngören planı yumuşatıyor.

Bloomberg'in haberine göre, ABD’nin en büyük 8 bankası için daha önce hazırlanan taslak planda öngörülen yüzde 19’luk sermaye yeterliliği artışı yüzde 9 artış olarak revize ediliyor.

Geçen yıl sunulan teklifin çok daha yüksek sermaye yeterliliği artışları öngörmesi, bankaların tepkisini çekmiş ve teklife karşı lobi kampanyaları başlatmalarına neden olmuştu.

Taslak revizyonlar, daha önce bankalarla uzun bir yasal mücadeleden kaçınmak istediğini ifade eden Fed Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankası yönetim kurulundan geniş destek almasına da yardımcı olabilir.

60 günlük bir geri bildirim süresi olacak olan taslak planın, gelecek yıla kadar onaylanması beklenmiyor.

Eski bir Fed banka politikası avukatı olan Jeremy Kress, bankaların 60 günlük sürenin uzatılmasını talep edeceklerini öngördü ve “Kurumlar bu kuralı yeni ABD başkanının görevini teslim almasından önce sonuçlandırsa bile, Trump’ın kazanması uygulamayı tehlikeye atabilir. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki bir Kongre, Kongre Gözden Geçirme Yasası kararı yoluyla kuralı bozabilir ya da bankacılık kurumları uyum tarihini erteleyebilir ve sonunda kuralı yürürlükten kaldırabilir” dedi.

Advertisement