ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları Cuma gününü yüzde 1 artışla kapatmasının ardından, haftanın ilk işlem gününde yükselişle başladı.

Spot altın Pazartesi günü yüzde 0,3 değer kazanarak ons başına 2.395 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.538 TL seviyesinde.

ABD’de çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in faiz oranlarını düşürmenin eşiğinde olduğu görüşünü güçlendirdi. Cuma günü açıklanan Fed’in favori enflasyon göstergesi verilerine göre endeks aynı dönemde aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,6 arttı. Beklenti aylık olarak yüzde 0,2, yıllık olarak 2,5 artış göstermesi yönündeydi.

Değerli metal, bu ayın başlarında rekor seviyeye ulaşmıştı ancak yatırımcılar Fed'in uzun zamandır beklenen daha gevşek para politikasına geçişinin zamanlaması konusunda daha kesin mesajlar bekliyor.

Bu yıl yaklaşık yüzde 16 artan altın, faiz indirimlerine yönelik ihtimallerin yanı sıra, merkez bankalarından gelen güçlü taleple de desteklendi. Öte yandan devam eden jeopolitik gerginlikler ve çalkantılı ABD başkanlık kampanyası da, güvenli liman alımlarını artırdı.

Advertisement