HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Amerikan e-ticaret devi Amazon, yeni yapay zeka aracıyla satıcıların müşteri ihtiyaçlarına daha iyi cevap vermesine yardımcı olacak.

Amelia, üretkenliği artırmak ve satıcıların büyümelerini teşvik etmek için özelleştirilmiş bir ürün. Amelia'yı yapay zeka destekli satış asistanı olarak olarak tanımlayan Amazon, yeni yapay zeka aracıyla satıcıların müşteri ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek.

Satıcıların tedarik zincirlerini denetlemesine, satış eğilimlerini tahmin etmesine ve envanter yönetimini yapmasına olanak tanıyan Amelia, kullanıcılara tavsiyelerde bulunacak. Üçüncü parti satıcıların işlerini daha kolay bir şekilde yürütmesini sağlayan Amelia, mağazaların satış başarısını artırmak için özelleştirilmiş yanıtlar sunacak.

Perakende devi, seçkin ABD'li satıcıların hemen erişim kazanacağını ve ardından ABD genelinde daha geniş bir kullanıma sunulacağını söylüyor. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, özellik İngilizce'nin yanı sıra daha fazla ülkede ve diğer dillerde de sunulmaya başlanacak.

Amazon, Project Amelia'nın amacının satıcılara işlerini yönetip büyütebilecekleri araçlar sunmak olduğunu açıklıyor. Lansman sırasında satıcılar, satış verileri ve müşteri trafik bilgileri gibi bilgileri alabilecek ve asistana "İşim nasıl gidiyor?" gibi sorular sorabilecek. Buna yanıt olarak yapay zeka, son satışlar, satılan adetler ve web sitesi trafiği dahil olmak üzere metriklerin bir özetini sunacak ve bu metrikleri geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştıracak.

Satıcılar ayrıca diğer şeylerin yanı sıra tek bir ürünün satışına, büyümesine ve müşteri trafiğine odaklanan takip soruları da sorabilecek. Daha sonra yapay zeka asistanı sorunların çözülmesine ve diğer görevlere yardımcı olabilecek.

Amazon, projenin lansmanı için herhangi bir ayrıntı veya zaman çerçevesi belirtmeden, ileride Project Amelia'nın satıcılara "görevi yönetme konusunda ek yardım" sunabileceğini veya hatta "satıcı adına sorunu çözmeyi teklif edebileceğini" söylüyor.

Amazon'un Dünya Çapında Satış Ortağı ve Başkan Yardımcısı Mary Beth Westmoreland kaleme aldığı bir blog gönderisinde, "Satış ortaklarımızı her zaman en etkili araç ve yeteneklerle donatmaya, başarılı bir işi daha kolay başlatıp büyütmelerine olanak sağlamaya çalışıyoruz. Üretken yapay zekanın dönüştürücü gücünden yararlanarak satıcıların işlerini yönetme ve büyütme şeklini iyileştirecek teknolojiler yaratıyor ve uyguluyoruz. Project Amelia gibi yenilikçi çözümler, satıcıların işlerini yönetmek için ihtiyaç duydukları zamanı, çabayı ve kaynakları azaltarak onlara harika ürünler oluşturmak ve müşterileri memnun etmek için daha fazla zaman sağlıyor" açıklamasını yaptı.

Advertisement