KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AMB üyesi Kazimir sonraki faiz indirimi için yılın son toplantısını işaret etti.

Kazimir konu hakkında "Aralık ayına kadar bekleyip bir sonraki hamlemiz için net resmi görmemiz gerekecek. Ekim ayında indirimi desteklemem için ekonomik görünümde büyük bir dönüş, güçlü bir sinyal olması gerekiyor. Ancak o tarihe kadar çok fazla bilgi edinemeyebiliriz" şeklinde konuştu.

AMB, enflasyonun yüzde 2'ye yakınsaması ve büyümeye yönelik artan endişelerle bu sene iki kez faiz indirimine giderek politika faizini yüzde 3,5'e çekti. Bazı yetkililer hizmet sektöründe hala sıkıntı olduğu görüşünde. Başkan Christine Lagarde kesin bir faiz indirimi patikası olmadığını ve veri odaklı hareket edeceklerini belirtiyor.

Kazimir "Geçen haftaki toplantıda faiz indirimi olması, her toplantıda indirim olacağı anlamına gelmiyor. Açık fikirliyiz ancak benim görüşüm orta vadede enflasyonda tahminimizden daha fazla risk olduğu yönünde." diye konuştu.

Kazimir aynı zamanda bölgede ekonomik toparlanmanın hala 'hayal kırıklığı yaratacak şekilde zayıf' olduğunu belirterek "Ancak bazılarının düşündüğü gibi faiz indirimi 'sihirli bir düzelme' anlamına gelmiyor. İndirimler ekonomiyi bir nebze ivmelendirecek ancak Avrupa'nın daha zorlu sorunları var" değerlendirmesini yaptı.

Advertisement