KRİPTO PARA ABONE OL

Spot bitcoin ETF'lerinden çıkış 8. günde de sürüyor.

Riskli varlıklardaki geri çekilmeyle beraber ABD spot Bitcoin ETF'lerinden yıl başından beri en uzun soluklu çıkış yaşanıyor. Bloomberg verilerine göre 12 spot bitcoin ETF'den 6 Eylül'e kadarki 8 günde yaklaşık 1,2 milyar dolarlık çıkış oldu. Ekonomik büyüme endişeleriyle emtia ve hisse senetlerinde yaşanan çalkantı, spot bitcoin ETF'lerinde de çıkışı tetikledi.

ABD'de karışık gelen istihdam verisi ve Çin'de deflasyonist baskılar piyasalar üzerinde baskıya neden oluyor. Belirsizlik, hisse senedi hareketlerine daha yakından bağlı hale gelen kripto para piyasasını da olımsuz etkiliyor.

Bitcoin Eylül bu sabah yüzde 1 artışla 54 bin 870 dolar seviyesinde işlem görüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun 11 Bitcoin spot ETF'si başvurusunu onaylamasının ardından bitcoin Mart ayında 73 bin 798 dolarla rekor seviyeye çıkmıştı.

Orbit Markets Kurucu Ortağı Caroline Mauron Çarşamba günkü ABD enflasyon verisine kadar bitcoin'in 53 - 57 bin bandında dalgalanacağını söyledi. Enflasyon verisi ABD Merkez Bankası'nın beklenen faiz indirimlerinin hızını belirlemek açısından kritik olacak.

Advertisement