HABERLER ABONE OL

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, çalışanlara yaptığı açıklamada, "IAM ile bir çözüme ulaşmak benim için ekibimiz bu pazartesi günü arabuluculuk görüşmelerine yeniden başlamaya hazır" dedi.

Boeing için, artan borç, kötüleşen nakit sıkıntısı ve yatırım yapılabilir notunu kaybetme tehdidiyle boğuşurken, durdurmayı sona erdirmek için IAM ile bir anlaşmaya varmak öncelik taşıyor.

Sendika tarafından yapılan açıklamada da "Bu toplantı, üyelerimizin önceliklerini öne çıkarmak için bir başka kritik fırsattır" denildi.

Grev, Boeing'in 777, 767 ve en çok satan 737 MAX jetinin üretimini durdurdu. MAX, şirketin savunma işinde zayıf marjlarla boğuştuğu bir zamanda şirket için önemli bir gelir kaynağı olarak öne çıkıyor.

2008'den beri ilk grev

Boeing'in 2008'den bu yana ilk grevi olan grev, şirketin Ocak ayında yeni 737 MAX tipi bir uçağın uçuş sırasında kapı panelinin kopmasıyla başlayan çalkantılı yılının son olayı oldu.

Boeing, yakın zamanda dört yıl boyunca yüzde 30 maaş artışı, performans priminin yeniden sağlanması, emeklilik haklarının iyileştirilmesi ve onay priminin 6 bin dolara çıkarılmasını içeren "En iyi ve son" maaş teklifini yaptı, ancak sendika yönetimi bunu oylamaya sunmadı.

Boeing ile sendika arasında daha önce varılan ve dört yıl boyunca yüzde 25 zam öngören ve dört yıllık anlaşma süresince yeni bir uçağın Seattle bölgesinde üretilmesi taahhüdünü içeren geçici anlaşma, Eylül ayında işçilerin yüzde 90'ından fazlasının oyuyla reddedilmişti.

Boeing hisseleri Cuma gününü yüzde 3 artışla kapattı.

Boeing, nakit tasarrufu amacıyla geçen ay on binlerce ABD'li çalışanını her dört haftada bir bir hafta süreyle ücretsiz izne çıkarmaya başladı.

Advertisement