HABERLER ABONE OL

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmet Samir Saleh ile görüştü.

Bakan Bolat Twitter’dan yaptığı paylaşımda Mısırlı mevkidaşı ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdiklerini ve ekonomik ilişkilerde yeni bir yol haritası belirlediklerini kaydetti.

Ömer Bolat, yaptığı paylaşımda, “Mısır ile karşılıklı ticaretimizi 5 yıl içinde 15 Milyar dolara ulaştırmayı, Serbest Ticaret Anlaşmamızı geliştirmek için Ortak Komite Toplantımızı gerçekleştirmeyi, yatırımlar ve müteahhitlik hizmetlerindeki işbirliğimizi geliştirmeyi, yerel paralarda ticaret imkanlarını araştırmayı kararlaştırdık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan gerçekleştirilen toplantıda alınan kararları takip etmek üzere Yüksek Düzeyli Ticari İstişare Mekanizması çerçevesinde kısa süre içinde Kahire’de bir araya geleceklerini belirten Bakan Bolat, mevkidaşıyla birlikte iki ülkenin iş dünyası kuruluşlarının başkanlarının katılım sağladıkları bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bolat, yapılan toplantıda Mısır ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik özel sektör görüş ve değerlendirmelerinin dinlendiğini söyledi.

Advertisement