HABERLER ABONE OL

Eczacıbaşı bağlı ortaklığının üretim tesisinde üretim faaliyetini sonlandırma kararı aldı.

Eczacıbaşı İlaç'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, bağlı ortaklığı Gensenta tarafından, İstanbul Yenibosna'da bulunan ve steril onkoloji alanında üretim yapan onkolitik üretim ünitesinde, verimin, kapasite kullanım performansının ve kârlılığın Gensenta'nın hedefleri çerçevesinde istenilen düzeyde olmaması nedenleriyle, üretim ve ambalajlama faaliyetlerinin 13 Eylül itibariyle durdurulmasına ve üretim ünitesinin kapatılmasına karar verildi.

Açıklamada bu çerçevede ilgili kamu kurumlarına başvuru sürecinin başlatılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre ilgili üretim ünitesi, Gensenta'nın Yenibosna'da yer alan ve mamul ilaç üretimi gerçekleştirilen ana üretim tesisi yakınında faaliyet göstermekte olan tali bir tesis konumunda.

Burada yapılmakta olan üretimin, Gensenta toplam üretim kapasitesinin ve satışlarının sınırlı bir bölümünü oluşturduğunu belirten şirket bu nedenle üretimin durdurulmasının, Gensenta'nın faaliyetlerine ve üretim kapasitesine, Gensenta'nın ve konsolide bazda şirketin finansal sonuçlarına önemli bir etki yapmasının beklenmediğini belirtti.

Mevcut durumda üretim ünitesinde 27 personelin çalıştığı, personelin bir kısmının Gensenta'nın diğer üretim tesislerinde bulunan iş pozisyonlarında istihdam edileceği, bir kısmının ise iş akitlerinin feshedileceği belirtildi.

Üretimin durdurulmasını takiben, üretim ünitesinde mevcut olan ve ekonomik ömürlerinin sonuna yaklaşmış olan makine ve ekipmanların sökülmesi, tesisinin temizlenerek boş hale getirilmesi işlemlerine başlanacağı açıklandı.

Açıklamaya göre üretim ünitesinin tamamen kapatılması işlemleri asgari 6 ay sürecek.

Eczacıbaşı iştiraki Gensenta ek flakon hattı yatırımı yapacak

EİS Eczacıbaşı, iştiraki Gensenta’nın Yenibosna’daki tesise 32 milyon euro bütçeli ek flakon dolum hattı yatırımı yapacağını bildirdi.

Ayrı bir KAP açıklamasına göre, Gensenta söz konusu yatırım ile steril likit flakon dolum kapasitesinde yüzde 60, liyofilize flakon kapasitesinde yüzde 24 artış sağlamayı hedefliyor.

Advertisement