HABERLER ABONE OL

Bluebay Asset Management Gelişen Piyasalar Stratejisti Timothy Ash TCMB’de yaşanan değişikliğin bu hafta faiz kararını nasıl etkilemesi gerektiği Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Ash, piyasanın faiz artırımı beklediğini ve bunu gerçekleşmemesi durumda piyasanın hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi. Ayrıca, faiz artırımının gerçekleşmesi ile Türkiye’nin hızlı bir şekilde iyileşeceğini de ekledi.

Ash’ın bu Perşembe PPK toplantısında TCMB’de beklentileri şöyle;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını olumlu yorumluyorum. Çok cesaret verici hareketler oldu. Merkez Bankası’nın önceki yönetiminin aslında çok fazla zamanı vardı. Türkiye çok fazla Döviz rezervi kaybetti. Şimdi Naci Ağbal yatırımcıların diliyle konuşan bir insan. Bu konuda iyimseriz biz. Bu Perşembe doğru şeyin yapılacağını düşünüyorum. Perşembe günü faizler artacak diye düşünülüyor. Eğer böyle bir şey olmazsa piyasalar hayal kırıklığına uğrar.

Politika faizinde yüzde 14-15 seviyelerini bekliyorum. İyi bir başlangıç noktası olacaktır. Doğru şekilde faiz artırımı olursa hızlı bir şekilde iyileşme olur.

Advertisement