HABERLER ABONE OL

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş bilanço beklentilerini Bloomberg HT ekranlarında değerlendirdi.

Göğüş ilk altı aylık dönemin iyi geçtiğini belirtirken, sene sonunda yüzde 5-10 seviyesinde büyüme ile kapacaklarını söyledi. Üçüncü çeyreğin biraz daha zor geçtiğini belirten Göğüş, dördüncü çeyrekte iyileşme beklediklerini belirtti.

Göğüş, “İlk altı ay fena geçmedi, büyümeyle kapadık. Konsolide ciromuz yüzde 23 arttı. Esas faaliyet karımız 4,2 milyar TL, net dönem karımızda 1,9 milyar TL oldu. Üçüncü çeyrekte de bu çerçevede devam edeceğini düşünüyoruz. 2024 yılını enflasyondan arındırılmış olarak yüzde 5-10 seviyesinde büyümeyle kapatacağımızı hedefliyoruz” dedi.

Kurşun ve gümüş maden yatırımlarının dördüncü çeyrekte bilançoya gireceğinin altını çizen Göğüş, “Emtia fiyatlarındaki yukarı gidiş maden sektöründe lehine bu sektörde planlarımızı biraz daha geliştirip hızlanmamız tahmini altı ay civarında olacak. Maden ana iş kollarımızdan biri çinko, kurşun ve ekleme yapayım bakır da var. Bakır elektrifikasyon da önemli, yenilenebilir enerji dalgasına uyumlu olan madenler var. Bu alan üzerine koyarak gideceğiz” dedi.

"Faiz indirimleri başladığı zaman halka arz masamızda olacak"

Son olarak, faiz indirimlerinin başladığı dönemde halka arzı düşüneceklerini belirten Göğüş, “Borsanın belli bir yer oturması lazım. Faizlerdeki düşüş gecikirse, enflasyondaki düşüş de biraz belirsizleşti. Böylece indirimler düşündüğümüzden biraz daha uzayabilir gibi… Sermaye piyasaları birbirine etkiliyor. Halka arzları da sermaye piyasası için doğru zamanda yapmak istiyoruz. 2025-26 genelinde konuşmak lazım. Doğru zamanlamayı kollayacağız. Piyasada gerçekten faiz indirimleri başladığı zaman, sermaye piyasalarına daha fazla ilgi olduğu dönemde masamızda olacak” dedi.

Advertisement