HABERLER ABONE OL

Fed’in 11-12 Haziran’da gerçekleşen toplantısına ait tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda enflasyonun yavaşladığına dair ek kanıtlar bekledikleri mesajı verildi.

Fed yetkilileri enflasyonda son aylarda ‘ılımlı ilerleme’ kaydedildiğini belirtti ancak yüzde 2’lik hedefe doğru ilerlediğine dair güven kazanana kadar ek kanıt görmek istediklerini ifade etti.

Tutanaklarda, bazı yetkililerin, FOMC'nin kısıtlayıcı politika duruşunun toplam talebi sınırlamasına ve enflasyon baskılarını daha da hafifletmesine izin verilmesi konusunda sabırlı olunması gerektiğini vurguladığı kaydedildi. Bazı katılımcılar talepte daha fazla zayıflamanın işsizlik oranında artışa neden olabileceğine dikkat çekti.

Katılımcıların büyük çoğunluğunun, ekonomik faaliyetteki büyümenin kademeli olarak azaldığını değerlendirdiği aktarılan tutanaklarda, çoğu yetkilinin mevcut politika duruşunu kısıtlayıcı olarak gördüğü belirtildi. Birçok katılımcı para politikasının ekonomide beklenmeyen bir zayıflığa tepki vermeye hazır olması gerektiğini ifade etti.

Tutanaklarda ayrıca bazı yetkililerin, enflasyonun yüksek bir seviyede devam etmesi veya daha da artması halinde, federal fon oranı için hedef aralığının yükseltilmesi gerekebileceğini gözlemlediği belirtildi.

Fed son toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında tutmuştu.

Advertisement