HABERLER ABONE OL

Kasım ayında seçime gidecek ABD'de 60. başkan olmak için yarışan Kamala Harris ile eski başkan Donald Turmp arasındaki yarışta Harris'in oy farkını kapattığı görülürken topladığı bağışların da Trump'ı geride bıraktığı görüldü.

Trump'ın seçim kampanyasının resmi internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Trump'ın seçim kampanyası için toplanan bağış miktarının temmuzda 138,7 milyon dolar olduğu, toplam rakamın ise 327 milyon dolara ulaştığı kaydedildi.

ABD Başkanı Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından yerine önerdiği Başkan Yardımcısı Harris, seçim kampanyasının ilk haftasında 200 milyon dolar bağış topladı. Harris, Biden'ın onu aday göstermesinden sonraki 24 saatte 81 milyon dolar bağış toplayarak rekor kırmıştı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, söz konusu rakam, 24 saat içinde ulaşılmış en yüksek bağış miktarı olarak kayda geçmişti.

Öte yandan, Harris'in seçimler için başlattığı kampanyanın ilk haftasında ise toplanan bağış miktarının 200 milyon dolara ulaştığı açıklandı.

Oy farkı azaldı

The Cook Political Report isimli anket şirketi, ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimine ilişkin son 60 günde yapılmış 15 anketin sonuçlarını derledi.

Buna göre, ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekilmeden önce Trump ile arasında ortalama 2,7 puan farkı bulunuyordu.

Ancak Biden'ın adaylıktan çekilmesi ve Harris'in muhtemel aday olarak ön plana çıkmasının ardından Demokratların oy oranı yüzde 44,7'den yüzde 46,2'ye çıktı.

Böylece yüzde 47,5 oy alan Trump ile Harris arasındaki puan farkı 1,3'e düştü.

Kadınların çoğunluğu Harris'i, erkeklerin çoğunluğu ise Trump'ı tercih ederken, siyahi Amerikalıların yüzde 72,4'ünün Harris'e, yüzde 19,3'ünün Trump'a oy vermeyi düşündüğü belirtildi.

Advertisement