Zaten sorunlu şekilde işe başlatıldılar. Şimdi de kadroya geçiyorlar ama ücretleri 800 lira düşecek. Bu sebeple İŞKUR meslek danışmanlarının birinci sınıf uzmanlığa geçirilmeleri gerekir

Merhaba Alı Bey, biz İŞKUR'da (İzmir) çalışan iş ve meslek danışmanlarıyız. Ali Bey bu sıkıntılı sürecimizde bize destek olur ve yol gösterirseniz minnettar oluruz. Biliyorsunuz şimdi sözleşmeden kadroya geçiyoruz, çok az da zamanımız kaldı.
1- Kurum bize ek ödenek verirse bunu istediği zaman kesebilir mi veya ne durumlarda ek ödeneği kesme hakları var?
2- Bize uzmanlık kadrosu verilmesi için teknik hizmetler sınıfına mı geçmemiz gerekiyor? Eğer öyleyse bu olağan bir şey midir, kolay mıdır?
3- Sözleşmelide kalırsak, 31 Aralık geldiğinde kurum "Bizim personele ihtiyacımız yok, sözleşme imzalamıyoruz" diyebilir mi? İsmi saklı
Sayın okurum, işe girişleriniz sorunlu oldu, şimdi de sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi uygulamasında sorunlarınız olacak. Şu an dileyen kadroya geçer, dilemeyen sözleşmelide kalır. Kadroya geçerseniz performans dayatması olmaz, ama halen aldığınız ücret yaklaşık 800 lira düşer. Kadroya geçmezseniz, sözleşme sonunda normalde amirin sözleşmeyi yenilememe hakkı var, ama idare mahkemesine açacağınız davayla tekrar sözleşmeniz mahkeme yoluyla imzalanır. Tabii, herhangi bir disiplin soruşturması veya performansa göre sözleşmenizi feshederler veya yenisini imzalamazlarsa davayla geri dönemezseniz. Bu sebeple kadroya geçmek size iş garantisi verir ama ücretiniz düşer.

SİZİN A SINIFI UZMANLIĞA ALINMANIZ GEREKİR
Kadroya geçince, 657 sayılı kanuna göre Genel İdari Hizmetler (GİH) kadrosuna atanacaksınız ve ücretiniz düşecek, normal memur aylığı gibi olacak. Aylığınızdaki düşüşü İŞKUR yönetimi ek ödeme vererek bir miktar telafi edebilir, ama karar İŞKUR'a ve bakana ait. Sizin sorununuzun asıl çözümü, unvanınızın yapılacak bir yasal düzenlemeyle 657 sayılı kanunun 36. maddesinin A bendinin 11. kısmına yazılmasıdır. Böylece aylık 4500 liraya yakın ücret alırsınız ve sizin için en iyisi budur. Bunun için de dernek kurun ve sizi temsil eden tüzel kişi dernek vasıtasıyla bakanınız, genel müdürünüz ve ayrıca siyasiler nezdinde girişimlerde bulunun.


İstifa edin ama Emekli Sandığı'ndan emekli olun

Ali Bey, ben Kırşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğretmen olarak çalışmakta iken özel bir okulda çalışmak üzere 23.08.2013'te istifa dilekçesi verdim. Memuriyet görevine başlama tarihim 02.09.1985, doğum tarihim 02.10.1967. Emekli olmam mı, yoksa özel okulda çalışıp yaşı beklemem mi doğru olur?
■ Abdurrahman Düzgün
Verdiğiniz bilgilere göre 49 yaşında, yani 2.10.2016 günü Emekli Sandığı'ndan öğretmen unvanıyla emekli olmaya hak kazanmış, yaşı bekliyorsunuz. Tavsiyem, zaten 1260 günü tamamlayamayacağınız 2.10.2016 günü yaşınız dolduğunda memuriyetten emekli olun, ikramiyenizi de sorunsuz alırsınız. Emekli Sandığı'ndan normal emekli olursanız SSK'ya ödenmiş ücretlerin düşüklüğü veya yüksekliğinin hiçbir önemi yok. Fakat bu süreç sırasında Allah korusun ama vefat ederseniz veya malul kalırsanız o zaman son kurum olan SSK'dan aylık bağlanacağından, sakın asgari ücretten görünmeyin.

Advertisement