HABERLER ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed’in geçen hafta yaptığı 50 baz puanlık büyük ölçekli faiz indirimine verdiği desteği ayrıntılandırdığı yazısında, bu yıl faiz oranlarında yarım puanlık bir indirimi daha desteklediğini söyledi.

Pazartesi günü bankanın internet sitesinde yayınlanan yazıda Kashkari, enflasyonun önemli ölçüde gerilediğini ve Fed’in yüzde 2 hedefine yakın olduğunu belirtti. Kashkari işgücü piyasasının zayıflık belirtileri göstermeye başladığını vurguladı.

Kashkari, “Risk dengesi yüksek enflasyondan uzaklaşarak işgücü piyasasının daha da zayıflaması riskine doğru kaydı ve bu da daha düşük bir federal faizi gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Kashkari’nin bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmuyor.

Bostic: Ekonomi beklenenden daha hızlı normale dönüyor

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise, “ABD ekonomisi beklenen enflasyon ve işsizlik oranlarına yakın bu sebeple, para politikasının da ‘normalleşmesi’ gerekiyor” dedi.

Bostic, Avrupa Ekonomi ve Finans Merkezi'nde yaptığı değerlendirmede "Enflasyondaki ilerleme ve işgücü piyasasının soğuması yaz başında tahmin ettiğimden çok daha hızlı ortaya çıktı. Şu anda, para politikasının düşündüğümden daha erken normalleşmesini öngörüyorum" diye ekledi.

Advertisement