HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Rus siber güvenlik devi Kaspersky, İngiltere'deki ofisini kapatıp, çalışanlarını işten çıkarıyor.

Kaspersky sözcüsü Francesco Tius, "İngiltere'deki ofis faaliyetlerini durdurmaya başlayacağız ve ülkedeki işlerimizi ortak bir kanala yönlendireceğiz. Bu adım, şirketimizin Birleşik Krallık pazarındaki mevcut iş fırsatlarından daha verimli bir şekilde yararlanmasını sağlayacak ve genel ticari refahı güçlendirecek. Birleşik Krallık'taki müşterilerimiz ve iş ortaklarımız, şirketin Avrupa ekibine ve onun güçlü ve köklü iş ortağı ağına tam erişim sağlayacak ve bu ağ aracılığıyla Kaspersky'nin sektör lideri siber güvenlik ürün ve hizmetlerini dağıtmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

İngiltere operasyonlarını kapatmaya yönelik bu hamle, yıllardır Rusya hükümetiyle yakın ilişkilerle suçlanan Kaspersky'nin pazarda ortak bularak, bir çıkış stratejisi oldu.

Haziran ayında ABD hükümeti Kaspersky'nin ürünlerini ABD pazarında satmasını yasakladı ve bu durum şirketin ABD'deki işçilerini işten çıkarmasına ve ülkedeki ofislerinin kapatılmasına yol açmıştı. Satış yasağı, Kaspersky'yi ABD pazarından tamamen çıkmaya ve yeni kurulan bir antivirüs şirketiyle ortak olmaya ve ABD'deki müşteri tabanını UltraAV adlı yeni bir şirkete aktarmaya zorladı.

Advertisement